23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Kutlamalar kapsamında Artvinde tören düzenlendi


ARTVİN (A.A) - Artvinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi.
     Artvin Şehir Stadında yapılması planlanan ancak yağmur dolayısıyla Artvin Spor Salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Necmettin Kalkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Güven Dalgıç, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Belediye Başkanı Emin Özgün, Emniyet Müdür Hüsrev Salmaner ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Artvin Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, burada yaptığı konuşmada, milli birlik ve beraberlik duyguları etrafında güçlenen milli iradenin temsil edildiği TBMMnin kuruluşu ile yeni Türk devletinin doğuşunun 93. yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğu içinde olduğunu söyledi.
     Yanmaz, 23 Nisanın Türk milletinin sömürgeci devletlerin her türlü baskı, zulüm ve işgaline karşı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde milli egemenliğin hakim kılındığı gün olduğunu anlatarak, "Milli varlığımızı yüceltmenin gururu içindeyiz" dedi.
     Öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Vali Kalkan, verdi. Öğrenciler tarafından çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende, Gürcistanın Acara Özerk Cumhuriyetinden gelen çocuk halk oyunları ekibi de sahne aldı.
     Gösteriler, katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER