23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor


VAN (A.A) - Erciş ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.
     İlçe Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Bedirin yaptığı konuşmayla devam etti.
     Bedir, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün ve bu günün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 93. yılının kutlandığını söyledi.
     23 Nisanın Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu belirten Bedir, şöyle konuştu:
     "Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır. Atatürk, ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünün anlam ve önemini iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillere daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur."
     Ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, halk oyunları, tekvando gösterileri sundu. Öğrenciler, kaşıkla yumurta taşıma yarışmasında gönlünce eğlendi.
     Törene Kaymakam Barboros Baran, Belediye Başkan Zülfikar Arapoğlu,Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, kurum amirleri, öğrenci, öğretmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Emre Ilıkan
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER