23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Kozandaki kutlamalar Atatürk parkında gerçekleştirildi


ADANA (A.A) - Kozanda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.
     İlçedeki kutlamalar, Kaymakamlık bahçesindeki Atatürk anıtında başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmezin Atatürk Anıtına çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Kutlamalar, 2 Haziran İlköğretim Okulunun koordinesinde düzenlenen etkinlikle Atatürk parkındaki amfi tiyatroda devam etti.
     Öğrencilerin okuduğu şiirler ve seslendirdikleri şarkıların ardından çeşitli gösteriler sunuldu.
     Etkinliklere, Kaymakam İzzettin Sevgili, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Bülent Siper, Belediye Başkan Vekili Süleyman Halaçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun ile diğer kurum müdürleri, Şehit Aileleri ve Malülleri Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
     Öte yandan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Tüm çocukların bayramını kutlayan Özgan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Ulusal egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 93. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir kez daha gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı, milli tarihimiz açısından müstesna bir yere sahip olan gündür. Milletimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla yönetimi ele aldığını, geleceğini belirleme hakkının yalnız kendisinde olduğunu, bu hakkı hiçbir güce devretmeyeceğini tüm dünyaya duyurmuştur. Atatürkün Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı günü Bayram olarak armağan ettiği çocuklarımız, umudumuz ve geleceğimizin güvencesidir. Çocuklarımıza ve gençlerimize vatandaşı olmaktan gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak en büyük hedefimizdir. Bu vesileyle, halkımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm hemşehrilerime sağlık ve mutluluklar diliyorum."
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER