24 Kasım Öğretmen Günü

24 Kasım Öğretmen Günü -Denizli Valisi Abdülkadir Demir: Öğretmenler, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibidir


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Öğretmenler, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibidir dedi.
     Demir, 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, eğitimin sadece kalkınmanın ve gelişmenin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değer olduğunu, bu sebeple Başöğretmen Atatürkün, cumhuriyeti yükseltme görevini öğretmenlere tevdi ettiğini belirtti.
     Öğretmenlerin, sevgi ve fedakarlık gerektiren, sınırları, okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, okul ziliyle başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:
     Ülkelerin en önemli gücünü bilgi, bilgili ve nitelikli insanlar oluşturmaktadır. Bu nitelikli insanları yetiştirmek de siz değerli öğretmenlerimizin en önemli görevlerindendir. Bu görevi yerine getirirken şevkinizi kıracak, hızınızı kesecek her türlü olumsuz düşünceyi bir kenara bırakmak gerekir. Mesleğinizin kaçıncı yılı olursa olsun ilk günkü heyecanınızın kaybolmaması da önemlidir. Ülkemizin her köşesinde, göğüslemek zorunda kaldığınız zor şartlar altında bile çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediğinizden ve yetiştirdiğiniz her öğrenciye bu şuurla yaklaştığınızdan asla şüphem yoktur. Öğretmenler, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibidir.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmen Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER