24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Vali Zübeyir Kemelek kutlama mesajı yayınladı


SİVAS (A.A) - Vali Zübeyir Kemelek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
     Mesajında, Cumhuriyet kurulduktan sonra büyük bir eğitim seferberliği başladığını belirten Kemelek, Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Bilgi çağında eğitim sorunlarını çözen milletler bilim, sanat, teknoloji, kültür ve ekonomik anlamda kalkınmışlardır. Bu da ancak gerçeğin daima takipçisi, aydınlığın, bilimin yolunda ilerleyen öğretmenlerimiz sayesinde olmaktadır ifadelerini kullandı.
     Başöğretmen Atatürkün öğretmenin ve öğretmenliğin önemini vurguladığını, vatanına sevdalı, milletine faydalı bireylerin iyi eğitim almış kişilerden oluşacağına inandığını bildiren Vali Kemelek mesajında şunları kaydetti:
     Bireyi eğiten, bireyden yola çıkarak toplumu şekillendiren, geliştiren öğretmenlerimiz, sınırsız sevgileri, sabırları ve fedakarlıklarıyla bizler için değerli, bilge kişilerdir. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olan öğretmenler, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.
     Geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi eğiten, kişiliklerinin şekillenmesinde etkin olan öğretmenlerimiz, görevlerin en soylusunu icra etmekte, buna karşılık ise insan yetiştirmenin mutluluğunu yaşamaktadırlar. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgilerine, tecrübelerine tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, kendilerine duyulan güvenin sorumluluğunu bir ömür boyu taşırken, bizler de onlardan edindiğimiz bilgilerin, kişiliğimize yön veren öğretilerinin izlerini hayatımıza yansıtırız.
     Öğretmenlerin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişin ışığında geleceğe bakabilen, güzel ahlak sahibi, insana ve değerlerine saygılı, okuyan, araştıran, sorgulayan, yorumlayan, milletine ve ülkesine bağlı nesiller yetiştirmelerinin, geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğunu dile getiren Kemelek, bu çerçevede öğretmenlerin hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmalarının, yenilikleri öğrencilerine aktarmalarının, geleceğin yöneticileri olan gençlerin zamanı yakalaması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
     Vali Kemelek, ülkenin her yerinde ve her şartta fedakarca görev yapan öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER