24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -AK Parti Yalova İl Başkanı Pehlivan: -Geleceği emanet edeceğimiz gençleri ufak bir fidanken alıp kökleri sağlam, heybetli bir çınar haline getiren öğretmenler başımızın tacıdır


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Geleceği emanet edeceğimiz gençleri ufak bir fidanken alıp kökleri sağlam, heybetli bir çınar haline getiren öğretmenler başımızın tacıdır dedi.
     Pehlivan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Hazreti Alinin Bana bir harf öğretenin kölesi olurum dediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Yavuz Sultan Selim, öğretmeninin atından sıçrayan çamurla şeref duymuş ve bu çamurlu elbisenin kendisine kefen yapılmasını emretmişti. Yine cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir, Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır, Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin de düşmanı öğretmendir, Öğretmen geçmişin öğreticisi geleceğin kurucusudur ve Gelecek gençlerin gençler öğretmenin eseridir şeklindeki veciz ifadeleriyle öğretmenin önemine vurgu yapmıştır. Geleceği emanet edeceğimiz gençleri ufak bir fidanken alıp kökleri sağlam, heybetli bir çınar haline getiren öğretmenler başımızın tacıdır.
     Pehlivan, öğretmenler sayesinde Türkiye Cumhuriyetinin emin adımlarla ve hızla ilerlediğini belirterek, öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER