24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Öğretmenler Günü, Edirnede düzenlenen törenlerle kutlandı


EDİRNE (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Edirnede düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Halk Eğitim Merkezinde devam etti.
     Törende konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer, öğretmenlerin toplumda çok değerli insanlar yetiştirdiğini söyledi.
     Öğretmenlerin tecrübe kazandığı zamanda emekli olduğunu ifade eden Duruer, Bir insanın tecrübe kazanması 40-50 yaşlardan sonra oluyor. Öğretmenlerimizin tam hizmet verecek çağda emekli olmasını büyük bir kayıp olarak değerlendiriyorum. Keşke imkan olsa da emekli öğretmenlerden topluma faydası olacak çok değerli hizmetleri alabilsek. Toplumda çok değerli insanlar yetişmesi, öğretmenlerimizin eseridir. Valisinden tutun da mühendislerine kadar tüm güzel insanlarda sizin alın teriniz var. Ben tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum diye konuştu.
     İl Milli Eğittim Müdürü Hüseyin Özcan ise öğretmenlerin en büyük yaşam kaynağının yüreklerindeki sevgi ve gözlerindeki ışık olduğunu belirtti.
     Öğretmenliğin her şeyden önce sevgi işi olduğunu kaydeden Özcan, şöyle konuştu:
     Heyecanını yitirmiş bir öğretmenin milletine adayacak bir şeyi kalmamış demektir. Öğretmenlik bir mesleğin ötesinde bir ruh işidir. Eğitimcilerin günümüzdeki en büyük sorumluluğu, öğretmenlik şuurunu hiçbir zaman kaybetmemektir. Bu sorumluluk kişisel bir meselenin ötesinde bir millet meselesidir. Öğretmen sıradan bir bilgi aktarıcısı değildir. Öğretmenlerin, her şeyin ötesinde bireylerin sosyal ve psikolojik açıdan şekillenmesinde ne derecede etkili olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
     Tören mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER