24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Denizli Valisi Demir: Basın yayın kuruluşları dünya ve ülke gerçeklerinin öğrenilmesi, yönetimin dolaylı yönden denetlenmesi için önemli bir kamu görevi üstlenmektedir


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, basın yayın kuruluşlarının dünya ve ülke gerçeklerinin öğrenilmesi, yönetimin dolaylı yönden denetlenmesi için önemli bir kamu görevi üstlendiğini bildirdi.
     Demir, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, toplumların düşünce ve haber alma özgürlüğünün, dolayısıyla demokratikleşme düzeyinin en belirgin simgesinin basın yayın kuruluşlarının işleyişi olduğunu belirtti.
     Demir açıklamasında, Basın yayın kuruluşları dünya ve ülke gerçeklerinin öğrenilmesi, yönetimin dolaylı yönden denetlenmesi için önemli bir kamu görevi üstlenmektedir ifadelerini kullandı.
     Denizli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin ise basının üzerinden kaldırılan sansür ile toplumun çıkarlarını gözeten ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunan bir güç doğduğunu bildirdi.
     Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu da, bireyin günlük yaşamındaki en büyük yardımcısı ve başvuru kaynağı olan medyanın meslek ahlakından ödün vermeden yayın yapması, bulundukları bölgenin huzuru ve gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER