24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Zonguldakta, bir grup gazeteci maden ocağına girerek yerin 425 metre altından basın çalışanlarına yıpranma hakkının geri verilmesi çağrısında bulundu


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, bir grup gazeteci, maden ocağına girerek yerin 425 metre altından basın çalışanlarına yıpranma hakkının geri verilmesi çağrısında bulundu.
     Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinin (ZGC) 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağına inen bir grup gazeteci, yerin metrelerce altından kamuoyunda yıpranma hakkı olarak anılan fiili hizmet zammı konusundaki taleplerini dile getirdi.
     ZGC Başkanı Derya Akbıyık, maden ocağında yaptığı açıklamada, basın çalışanlarının koşullarını iyileştirecek ve sendika haklarına kavuşturacak yasaların bir an önce çıkartılmasını istediklerini söyledi.
     Türkiyede görev yapan gazetecilerin kazanılmış haklarının ellerinden alındığını savunan Akbıyık, şunları kaydetti:
     Özellikle yıpranma paylarımızın iadesi, özlük haklarımızın iyileştirilmesi en büyük istek ve temennilerimizdir. Dördüncü kuvvet olarak kamuoyunda bilinen basınımız, hak ettiği yeri almalıdır. Zonguldaklı gazeteciler olarak basın bayramında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bayramımızı yerin 425 metre altında alın teri döken, güç ve zor koşullarda çalışma sergileyen madencilerle kutluyoruz. Madencilik en zor mesleklerden biridir. Onların çalışma azmi, hırsı ve mücadelesi hiçbir zaman tartışılamaz. Yerin altında çalışan madenciler gibi zor koşullarda görev yapan gazeteciler, yıpranma haklarını geri istiyor. Çalışma koşullarının zorluğunu gösteren maden ocaklarından, bu anlamlı çağrıyı yapıyoruz.
     Basın çalışanları yeri geliyor maden ocağında, yeri geliyor dağların zirvesinde haber peşinde canlarını tehlikeye atıyor. Zaman zaman 24 saati bile aşan sürelerde, tatil, bayram demeden her türlü riskli koşullarda, kamuoyunun doğru aydınlatılması için görev yapıyorlar. Gazetecilerin yıpranma hakkının tekrar verilmesi konusundaki çalışmaların süratle hayat geçirilmesini talep ediyoruz.
     Akbıyık ve maden ocağına inen gazeteciler, basın çalışanlarının görevleri sırasında yıprandığı mesajını vermek amacıyla kömür damarına yanlarında getirdikleri kalemleri sapladı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı / Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER