24. Vergi Haftası kutlamaları

24. Vergi Haftası kutlamaları


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu, Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.
     Yazılı olarak yapılan açıklamada Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla ülkemizde 1990 yılından beri her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftasının 24.sünü kutlamaya başladık denildi.
     Vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Vergi konusu ülkenin önemli bir sorunudur. Bu nedenle, vergi haftasını kutladığımız şu günlerde vergi sistemimizin bir an önce düzeltilmesi ve kayıtdışı ekonomiyle etkin bir mücadele yapılması gerekliliğini bu yıl da bir kez daha vurguluyoruz. Bu vergi haftasında da, daha önceki dileklerimizi bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Kaçak iş gücü kayıt altına alınmalı, kayıt dışılık önlenip, vergi kaçıranlara caydırıcı cezalar getirilmeli, vergi oranları makul düzeye çekilip tabana yayılmalı, kayıt dışılıkla ve vergi kaçakçılığıyla etkin mücadele için yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığımızı da Kayserideki vergi bilincinin geliştirilmesi konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 24. Vergi Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER