24. Vergi Haftası

24. Vergi Haftası


RİZE (A.A) - Rize Defterdarı Nurettin Dirican, 24. Vergi Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Dirican, yaptığı yazılı açıklamada, 24. Vergi Haftasının 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanacağını anımsatarak, verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki öneminin tüm kesimlere benimsetilmesinin amaçlandığını ifade etti.
     Vergi Haftasının kutlanmasındaki temel amacın, kamuoyunda sağlıklı vergi bilincinin oluşturulması, mükelleflerin vergiye gönüllü katılımının sağlanması ve mükelleflerle idare ilişkilerini geliştirilmesi olduğunu ifade eden Dirican, şunları kaydetti:
     Vergi, asırlarca devletlerin ekonomik ve sosyal refah düzeylerinin yükseltilmesine en büyük katkıyı sağlayan en temel ve en sağlam kaynak olmuştur. Devletimize karşı yüklendiğimiz vatandaşlık görevlerimizin en önemlilerinden biri olan vergi verme yükümlülüğümüzü büyük bir sorumluluk duygusu ile yerine getirme çaba ve gayreti içinde olmalıyız. Ülkemizin vergi dışındaki gelir getirici kaynaklarının kısıtlı olması ve enerjide büyük oranda dışa bağımlı olunması, vergi gelirlerini devletimiz için vazgeçilmez kılmaktadır.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER