25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Kadına yönelik şiddet, medeni dünyanın bir ayıbıdır


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kadına yönelik şiddetin medeni dünyanın bir ayıbı olduğunu belirtti.
     Güzelbey, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumun kendi devamlılığını kutsal saydığı aileyle tamamladığını, ailenin devletin can damarı olduğunu ifade etti.
     Toplumun temeli olan aile yapısının sağlıklı olması için kadınların yaşamlarının ruh ve beden sağlığı açısından iyileştirilmesinin çok önemli olduğunu aktaran Güzelbey, Bu nedenle aile içi şiddete karşı olmak, toplumsal şiddetin karşısında olmak gerekir. Her gün bir biçimiyle karşılaştığımız şiddete karşı olmak insanlığın onuruyla yaşaması için bir gerekliliktir ifadelerini kullandı.
     Dünyada en az her 3 kadından 1inin fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını anımsatan Güzelbey, şu bilgileri verdi:
     Avrupa Konseyi 2002 yılı raporuna göre her 4 kadından 1i, Türkiyede ise her 5 kadından 2si fiziksel şiddet görmektedir. Yaşadığı şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranı yüzde 48,5, hiçbir kuruma başvurmayan kadınların oranı yüzde 92dir. Kadına yönelik şiddet, medeni dünyanın bir ayıbıdır. Türkiyede Uluslararası Sözleşmeler, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı genelgeleri, Şiddet İzleme Komisyonu, kampanyalar, sığınma evleri, yasal düzenlemeler, eğitimler ve kanaat önderleri aracılığıyla bu sorunun çözümü için projeler yürütülmektedir.
     Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi olarak açtıkları merkezlerde anneler için yaşamlarını kolaylaştırıcı ve iyileştirici etkileri olan sosyal, kültürel programlar düzenlendiğini, kadınların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak el becerisini geliştirici kurslar verildiğini aktardı.
     Sadece şehircilik konularını değil, toplumun ruh ve beden sağlığını, yaşam standartlarını iyileştirici çalışmalar yapmayı da öncelikli görev olarak aldıklarını belirten Güzelbey, şunları kaydetti:
     Sağlıklı kadın, sağlıklı aile ve sağlıklı çocuk demektir. Bu bütünlük sağlıklı yarınlarımızın temelini oluşturur. Toplumumuzun temeli olan aile yapımızın sağlıklı olması için kadınların yaşamlarının ruh ve beden sağlığı açısından iyileştirilmesi çok önemlidir. Kadına yapılan ayrımcılığın sona erdiği, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini gerçekleştirebildikleri bir dünya için herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER