29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -Nevşehir Valisi Savaş: İnsanlarının her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, İnsanlarının her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz dedi.
     Vali Savaş, Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Cumhuriyetin mana ve gücünü, milletin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından aldığını, insanlık tarihinin, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olunduğunu belirtti.
     Türk Milletini bir arada tutan, toplumsal bütünlüğü, dayanışmayı sağlayan Cumhuriyet misakının temelinin, ülkesine sadakatle bağlı tüm yurttaşların eşitliği ve özgürlüğü fikrinin oluşturduğunu kaydeden Vali Savaş, demokratik Cumhuriyetin ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığı olduğunu ifade etti.
     Vali Savaş daha sonra mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Milletimiz, dışarıya karşı bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Mücadelesini nasıl unutmadıysa, bu gün, kendisini yok sayan karanlık güç odaklarına karşı, kendi egemenliğini pekiştirecek olan değişimi, bütün engellemelere rağmen nereden nereye gelindiğini de asla unutmayacak, çağdaş uygarlık yolunda kararlı biçimde yürümeye devam edecektir. İnsanlarının her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle Cumhuriyetin 89.yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER