29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -AK Parti Kars Milletvekili Kılıç: -Devletimizin simgesi olan Cumhuriyet, ecdadımızın üstün çabalarıyla kurularak bizlere armağan edilen en büyük eserdir


KARS (A.A) - AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, devletimizin simgesi olan Cumhuriyetin, ecdadımızın üstün çabalarıyla kurularak bizlere armağan edilen en büyük eser olduğunu bildirdi.
     Kılıç, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, kurtuluş savaşında, milletimizin kanıyla, canıyla verdiği mücadele neticesinde tarihe altın harflerle kazınan eşsiz bir zaferin kazanıldığını belirtti.
     Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyet yönetim şeklinin benimsenerek, 29 Ekim 1923de Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     Devletimizin simgesi olan Cumhuriyet, ecdadımızın üstün çabalarıyla kurularak bizlere armağan edilen en büyük eserdir. Bu gün Türkiye Cumhuriyeti, milletten aldığı güçle modern dünyada yerini almış ve milletimizin fazlasıyla layık olduğu parlaklıkta bir geleceğe doğru hızla yol almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin Cumhuriyet bayramını gönülden kutluyor, bize bu değerli yurdu canları pahasına bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, yine bu güzel vatanın ilelebet var olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER