2B uygulamaları semineri

2B uygulamaları semineri -Emekli Hakim Ateş: -Eğer bir ülkede tapu kadastro teşkilatı çalışmalarını bitirirse bazı davalar kendiliğinden sonuçlanır


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta Orman kanunu, 2B uygulamaları, Doğal Afetler ve Kentsel Dönüşüm konulu seminer düzenlendi.
     Zonguldak Barosu tarafından Belediye Nikah Salonunda düzenlenen seminerde konuşan emekli hakim Turan Ateş, 2B alanlarının orman niteliğinin kaybettirildiğini ileri sürdü.
     Bilimsel verilere göre her asırda bir arazinin kadastro çalışmaları yapılıp harita düzenlemelerinin yapıldığını belirten Ateş, şunları kaydetti:
     İngiltere bugün üçüncü arazi kadastrosunu yapıyor. İtalya ve Almanya ikinciyi bitirdi. Çünkü her asırda bir arazinin yüzeyinde bazı değişimler olmaktadır. 50-60 yıl önce hazırlanan eski paftaların, krokilerin, haritaların mahalline uygulanma oranları zorlaşıyor. Maalesef her asırda bir yapılması gereken kadastroyu biz tamamlayamadık. Eğer bir ülkede tapu kadastro teşkilatı çalışmalarını bitirirse bazı davalar kendiliğinden sonuçlanır. Ancak bu çalışmalar tamamlanmadığından dolayı davalar adliyelerde 30-40 yıl çözülemiyor.
    
     Muhabir: İdris Köle
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 2B uygulamaları semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER