3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü


MERSİN (A.A) - CHP Mersin Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Ali Rıza Öztürk, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü"nü kutladı.
     Öztürk, yayımladığı mesajında, basın emekçilerinin cumhuriyetin temel yapı taşlarının korumasında büyük rol oynadıklarını belirtti.
     "Türkiyenin 175 ülke arasında basın özgürlüğü sıralamasında son sıralarda yer alarak, basın özgürlüğü konusunda sınıfta kaldığını" ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
     "2013 yılında hazırlanan dünya basın özgürlüğü raporlarında cezaevlerinde en çok gazeteci bulunan ülkelerin başında yer almaktayız. Basın çalışanlarımız, halkın gerçek haber alma, öğrenme hakkına engel olacak her tür antidemokratik uygulamalara karşı çıkma sorumluluklarını sürdürmeye, iletişim özgürlüğüne sahip çıkmaya çalışmaktadırlar. Ancak ülkemizde yazılı ve görsel basında görev alan gazetecilerimize baskı ve tehditlerin sürdüğünü üzülerek gözlemlemekteyiz. Sansürlerin ve otosansürlerin olmadığı, düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyecek tüm unsurların ortadan kaldırıldığı, çalışan basın mensuplarının sendikal haklarının ve çalışma koşullarının güvence altına alındığı bir Türkiye umuduyla, yazılı ve görsel basında görev yapan tüm arkadaşlarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım."
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER