3. Akdeniz Kalite Sempozyumu, Antalyada yapıldı

3. Akdeniz Kalite Sempozyumu, Antalyada yapıldı


ANTALYA (A.A) - 3. Akdeniz Kalite Sempozyumu, Antalyada gerçekleştirildi.
     Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Türkiye Kalite Derneğinin (KALDER) düzenlediği programa Akdeniz Üniversitesi ev sahipliği yaptı.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, üniversitenin Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, TSE ve KALDER ile ortak protokol yapmak istediklerini belirterek, "Arzu ettiğiniz niteliklere haiz eleman yetiştirmeye hazırız. Bunu bir plan dahilinde yapalım" dedi.
     TSE Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Bozdemir ise kalite yönetiminde standardizasyon ve uygunluk denetiminin önemli yer tuttuğuna dikkat çekti. Türkiyenin, standardizasyonda bölgesel işbirliklerine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Bozdemir, Afrika örneğini vererek, "Orada İngilizler, Almanlar, Amerikalılar var ama teklifi verebilen sadece Fransızlar. Çünkü Afrika ülkesinde kullanılan standart, Fransız standardı. Bizim bölgesel anlamda ciddi bir işbirliğine ihtiyacımız var" diye konuştu.
     Bozdemir, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve sanayicilerin standart hazırlama faaliyetlerinde aktif rol almaları gerektiğini ifade etti.
     KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan da en iyi şekilde yönetilmeyi bir insanlık hakkı olarak gördüğünü kaydederek, şöyle konuştu:
     "İyi yönetim için katılımcılık ve paylaşımcılığın bütün dünyada birinci odak noktası haline geldi. 1999 yılından itibaren kamu kurumları, katılımcılık ve paylaşımcılığı esas alan sürece dahil olmaya başladı. Yönetim kalitesinin küresel boyutta yükseltilmesi ve işletmelerin rekabete hazır hale gelmesi gerekir."
     Açılış konuşmalarının ardından sempozyum kapsamında "iş yaşamında mükemmellik, hizmet kalitesi" konularının ele alındığı oturumlar gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Onur Usta
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3. Akdeniz Kalite Sempozyumu, Antalyada yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER