3. Cumhurbaşkanı Celal Bayarın vefatının 26.

3. Cumhurbaşkanı Celal Bayarın vefatının 26. yılı -Bayar, Gemlik ilçesine bağlı Umurbey beldesindeki anıt mezarının başında törenle anıldı


BURSA (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 26. yılında Bursanın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey beldesindeki anıt mezarının başında törenle anıldı.
     Anıt mezarın önünde çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayan törende Celal Bayarın yaşam öyküsü anlatıldı.
     Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Bursa Vali Yardımcısı Feridun Cemal Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz anıt mezara çelenk koydu. Bayar ailesinin çelengini ise Celal Bayarın 90 yaşındaki kızı Nilüfer Gürsoy ve torunu Bilge Gürsoy birlikte sundu.
     Törene ayrıca Bayar ailesinden torunu Akile Gürsoy, torununun çocukları Atilla Bayar ve Osman Bayar Naskali de katıldı.
     Anma törenine katılan Bayarın kızı Prof. Dr. Nilüfer Gürsoy, babasını özlemle andığını belirterek, Basın başta olmak üzere anma törenine gelenlere ve uzaktan rahmet dileyenlere çok teşekkür ediyorum. Sağlıklar ve yurdumuza da esenlikler diliyorum dedi.
     Gürsoy, yıllar geçse de babasının hatırasının ve sevgisinin içinde yaşadığını belirterek, Bu yıl bayram ertesi olduğu için geniş çaplı bir tören yapamadık ama inşallah gelecek sene daha geniş kapsamlı bir tören yapacağız şeklinde konuştu.
     Gemlik Kaymakamvekili Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi ve belediye meclis üyelerinin katıldığı törende, Bayar ailesine taziye dilekleri de sunuldu. Resmi Devlet Töreni Celal Bayar Vakfı Müzesinin gezilmesi ile sona erdi.
     Daha sonra Umurbey Çarşı Camisinde mevlit okundu.
    
     Muhabir: Hurşit Topal / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayarın vefatının 26. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER