3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler

3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı -ATB Başkanı Çandır: -Amacımız, fuarı ve geleneksel lezzetlerimizi yurt dışına taşımak. Bu yöndeki ilk girişimimiz Almanyada gerçekleşecek -Ekim ayında Berlinde düzenlenecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, amaçlarının 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarını yurt dışına taşımak olduğunu belirterek, Bu yöndeki ilk girişimimiz Almanyada gerçekleşecek. Ekim ayında Berlinde düzenlenecek 50. Hediyelik Eşya ve Yöresel Ürünler Fuarında Türkiyeyi temsil edeceğiz dedi.
     ATB Başkanı Ali Çandır, yaptığı yazılı açıklamada, ATB öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfının (BAGEV) desteğiyle düzenlenen 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarının sona erdiğini kaydetti.
     Fuarın yöresel değerlerin markalaşması açısından büyük önem taşıdığını belirten Çandır, organizasyonun Yöresel Ürünler projesinin bir ayağı olduğunu ifade etti. Çandır, projeyle üreticilere moral vermeyi, üretimi canlandırmayı ve ürünleri hak ettikleri yere ulaştırmayı amaçladıklarını vurguladı.
     Çandır, Türk Patent Enstitüsü ile çalışarak ürünlerin patent haklarını aldıklarını, üreticinin haklarını koruduklarını ve yöresel ürünleri gelecek nesillere aktarmak istediklerini bildirdi. Geçen yıl fuarı 32 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl ise yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının 80 bini bulduğunu vurgulayan Çandır, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Amacımız, fuarı ve geleneksel lezzetlerimizi yurt dışına taşımak. Bu yöndeki ilk girişimimiz Almanyada gerçekleşecek. Ekim ayında Berlinde düzenlenecek 50. Hediyelik Eşya ve Yöresel Ürünler Fuarında Türkiyeyi temsil edeceğiz. 60 ülkeden katılımcının yer alacağı bu fuarda 500 metrekarelik alanda yer alacağız. Dış pazarlarda gelişebilecek ürünlerimizi burada sergileyeceğiz.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER