32. Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve

32. Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali başladı -Artvin Belediye Başkanı Özgün: Festivalin amacı, insanlar arasındaki birlik ve beraberliği ön plana çıkarmak


ARTVİN (A.A) - 32. Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.
     Festival etkinlikleri kapsamında Çok Katlı Otopark önünden başlayan ve Hükümet Konağı önünde sona eren kortej yürüyüşüne Vali Necmettin Kalkan, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile vatandaşlar katıldı.
     Hükümet Konağı önündeki tören, Belediye Başkanı Özgünün Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Özgün, burada yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirilen festivali bu yılda büyük bir coşku içerisinde kutlayacaklarını belirterek, Festivalin amacı, insanlar arasındaki birlik ve beraberliği ön plana çıkarmak. İlimizin tanıtılması için bu tür festivallerin bir araç olduğuna inanıyoruz. İlimiz göç veren bir kent. Artvin dışında yaşayan hemşehrilerimizi festivalimize davet ettik. Onlar bu sayede hem memleketlerine gelip özlem giderecekler, hem de yanlarında gönüllü turizm elçilerini getirecekler dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Kalkan, Artvin Belediyesi ve Artvin Fotoğraf Sanat Derneğince düzenlenen Kuzeyde Doğa ve Yaşam konulu fotoğraf sergisini açarak, dereceye girenlere plaketlerini verdi.
     Kutlamalar, Artvin Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları topluluklarının sunduğu gösteriler ile devam etti.
     32. Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, 1 Temmuz Pazar günü yapılacak olan boğa güreşleri ve ödül töreniyle sona erecek.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Burak Altunöz
     Yayıncı: Ercan Halıcı
<< Önceki Haber 32. Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER