35. Uluslararası Giresun Aksu Festivali

35. Uluslararası Giresun Aksu Festivali


GİRESUN (A.A) - Giresunda, 18-23 Mayıs tarihlerinde kutlanacak 35. Uluslararası Giresun Aksu Festivali tanıtım toplantısı yapıldı.
     Belediye Başkanı Kerim Aksu, Belediye Meclis Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, daha önceleri Aksu festival alanı ve Giresun Kalesinde yapılan festivali, şehrin genelinde yapılacak şekilde yaydıklarını belirtti.
     Festivalin yapıldığı alanlara gelemeyecek insanları düşünerek yabancı gurupları halkın ayağına götürmeyi planladıklarını vurgulayan Aksu, Giresuna Endonezya, Senegal, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycandan halk oyunları ekipleri gelecek. Gelen yabancı grupları halkın ayağına götürerek halkın dünya ile daha çok entegre olmasını ve festivalin şehrin tamamına yayılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Giresun tanıtımına büyük katkı sağlayacağımız bir festival geçirmek istiyoruz dedi.
     Aksu, festivalin ilk gününde karma fotoğraf sergisi ve bilardo turnuvası yapılacağını vurgulayarak, şunları söyledi:
     Festivalin ikinci günü satranç turnuvası, defile yürüyüşü ve festival ateşinin yakılmasıyla Şevval Sam konseri yapılacak. Halk arasında Mayıs Yedisi geleneklerinin sembolize edildiği ve festival açılış töreninin yapılacağı 20 Mayısta Türk Hava Kuvvetleri Gösteri Timinin gösterileri ve Off-Road yarışları yapılacak. Aynı akşam sanatçı İlhan Şeşen konser verecek. Festival kapsamında konuk ekipler Vali Dursun Ali Şahin ile Belediye Başkanlığını ziyaret edecek. Halk oyunları gösterileri ve Türk Sanat Müziği korosu konseri verilecek. Festivalin son gününde geleneksel ada turu ve halk oyunları gösterileri ile Emre Aydın konseri olacak. Festival maraton koşusunun yapılması ve grupların uğurlanmasıyla sona erecek.
     (ANL-GL-İSM)
<< Önceki Haber 35. Uluslararası Giresun Aksu Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER