4 Şubat Dünya Kanser Günü

4 Şubat Dünya Kanser Günü -CHP Zonguldak İl Başkanı Furat: -Kanserin iyileştirilebilmesinin erken teşhisle doğru orantılı olduğunun unutulmaması gerekmektedir


ZONGULDAK (A.A) - CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, kanserin iyileştirilebilmesinin erken teşhisle doğru orantılı olduğunu bildirdi.
     Furat, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyada her yıl 12 milyon 700 bin kişiye kanser tanısı konulduğunu ve 7 milyon 600 bin kişinin de kanserden öldüğünü belirtti.
     Kanserin vücutta oluşan hücrelerin kontrolsüz ve anormal şekilde çoğalmaları sonucunda ortaya çıkan bir hastalık türü olduğunu ifade eden Furat, şunları kaydetti:
     Kanser, dünyada olduğu gibi Türkiyede de öldürücülüğünün yanında, bıraktığı sakatlıklar ve ortaya çıkardığı ekonomik kayıplar dolayısıyla önemli bir halk sağlığı sorunudur. Kanserin sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığı erkeklerde kanser ölümlerinin başında akciğer kanseri ile kadınlarda meme kanseri gelmektedir. Önlem alınmazsa, dünya genelinde kanser yükünün artarak 2030 yılında 26 milyon yeni tanı kanser vakasına ve 17 milyon ölüme ulaşacağı tahmin edilmektedir. Kanserde en hızlı artış ise ülkemizin de içinde bulunduğu düşük ve orta gelirli ülkelerde olacaktır. Kanserin iyileştirilebilmesinin erken teşhisle doğru orantılı olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Kanserin sıklığını azaltmak için sigarasız bir hayat, sağlıklı beslenme ve spora dikkat edilmesi gerekmektedir.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 4 Şubat Dünya Kanser Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER