4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi

4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi -Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: "Her şeyden önemlisi artık yerel yönetimler kentlerinin geleceğini planlamak zorunda"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yerel yönetimlerin artık kentlerinin geleceğini planlamak zorunda olduğunu kaydetti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, Adanada Güney Reklamcılar Derneğinin (GRD), Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesinin katkılarıyla düzenlediği 4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresine konuşmacı olarak katıldı.
     Güzelbey, "Yerel yönetimler ve şehir dinamikleri" konulu oturumda yaptığı konuşmada, Gaziantepte hayata geçirdikleri projeleri örnek verdi.
     Uluslararası toplantılarda hiç kimsenin altyapı gibi unsurlara değinmediğini ifade eden Güzelbey, "Farklı şeyler dile getiriliyor. Özellikle sosyal dengesizlikler hususunda neler yaptıklarını aktarıyor. İmar planlarının ekolojik tabanlı olması, küresel ısınma karşısında şehirler neler yapması gerektiğini belirtiyorlar. Her şeyden önemlisi artık yerel yönetimler kentlerinin geleceğini planlamak zorunda" ifadelerini kullandı.
     Gaziantepin bir dönem sanayinin dışında lahmacun, kebap ve baklavası ile bilindiğini hatırlatan Güzelbey, 2004de Gaziantepin geleceğini planlamalarıyla şehrin sanayi, ticaret, eğitim ve kültür "sütunlarının" üzerinde yükseldiğini, bunların yanında kültür ve turizm alternatiflerini de öne çıkardıklarını belirtti.
     Gayrimenkullerin şehrin marka değerinin artmasıyla değer kazandığını söyleyen Güzelbey, şöyle devam etti:
     "Yarışan bir şehir için beli bir planın olması lazım. 20 sene sonra bu şehrin geleceği ne olacak- Bunları için biz kademe düşündük. Öncelikle ilin geçmişine sahip, kültürel varlığını öne çıkardık. Ayrıca modern şehirciliğin gerektirdiği ulaşım, altyapı, hayvanat bahçesi, botanik park, bilim merkezi gibi unsurları yapmak gerekir. Göçün meydana getirdiği negatif olgular sokak çocukları ve madde bağımlıları şeklinde 2000li yıllarda ortaya çıkmış. Tarihi ve kültürle ile sosyal restorasyon birlikte yapılmalı."
     Programda Güzelbey, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcüye plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber 4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER