Yabancı öğretmen ve öğrenciler, çevre düzenlemesi

Yabancı öğretmen ve öğrenciler, çevre düzenlemesi yaptı -Yes To Life (Hayata Evet) projesi kapsamında 5 ülkeden 25 öğretmen ve öğrenci, Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde okulun kaldırımlarını boyayıp fidan diktiler (Foto


ORDU (A.A) - Yes To Life (Hayata Evet) projesi kapsamında 5 ülkeden 25 öğretmen ve öğrenci, Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde okulun kaldırımlarını boyayıp fidan diktiler.
     Kültürler arasındaki ön yargıların yıkılması, kültürel tanıma sürecinin ve Gençlik Değişim Projelerinin öneminin akademik düzeyde ele alınması amacıyla gerçekleştirilen proje doğrultusunda İtalya, İspanya, Letonya, Bulgaristan ve Türkiyeden 25 katılımcı Orduya geldi.
     Okulun konferans salonunda konuşma yapan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Gökhan Melikoğlu, kültürler arası diyaloğun gelişimi adına projenin önemli olduğunu vurgulayarak, farklı ülkelerden gelen katılımcılara Orduyu en güzel şekilde tanıtmak istediklerini belirtti.
     Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, okul müdürü Melikoğlu ile yabancı öğretmen ve öğrenciler, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında öğrenciler tarafından düzenlenen "Hayat Bahçesi"nin açılışını yaptı.
     Daha sonra yabancı öğretmen ve öğrenciler, okulun öğrencileri ile bahçenin çevre düzenlemesini yaptı. Katılımcılar, bahçenin kaldırımlarını boyayıp fidan dikti.
    
     -Kültürel ön yargıları kırmak amaçlanıyor-
    
     Proje Koordinatörü Bülent Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle kültürler arasındaki ön yargının görülmesinin amaçlandığını dile getirerek, "Gençlik Değişim Projeleriyle bu ön yargıların değişmesindeki rolünü anlatmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda gençlerin farklı kültürlerdeki kişilerle kaynaşmalarını istiyoruz. Kuşkusuz bizim farklı kültürlerle alakalı bazı ön yargılarımız var. Mesela Türkçede kullanılan Alman hesabı, Fransız kalmak. Bu söylemlerin kırılmasını istiyoruz" dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Türkkan ise farklı ülkelerden öğrencilerin bir araya gelmesinin kültür açısından önemli olduğunu anlattı.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yabancı öğretmen ve öğrenciler, çevre düzenlemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER