42 yıldır vergi rekortmeni

42 yıldır vergi rekortmeni -Manisanın Sarıgöl ilçesi vergi rekortmeni Gümüşlü: "Yıllık ne kazanırsam, kazancımla okul, Kuran kursu ve camilerde harcamak istiyorum"


MANİSA (A.A) - Sarıgöl ilçesinde 42 yıldan bu yana ilçenin vergi rekortmenliğini kimseye bırakmayan 77 yaşındaki iş adamı Hüseyin Gümüşlü, yıllık kazancıyla hayır işleri yapmayı istediğini söyledi.
     İlçede zirai ilaç bayisi ve petrol işletme istasyonu bulunan Gümüşlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar ilçeye yaptırdığı okul, cami, sağlık istasyonu ile Kuran kursları için yaptırdığı binaların harcamalarını dahi vergiden düşmediğini vurguladı.
     Gümüşlü, ilkokul mezunu olduğunu ve imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını dile getirerek şöyle konuştu:
     "Yıllarca çobanlık yaptım. Çeşitli işler yaparak bu duruma geldim. 2006 yılında kendi köyüm olan Tırazlarda 10 dönümlük arazi üzerinde iki katlı sekiz derslikli okul yaptırdım. Şimdi burada 286 öğrenci eğitim alıyor. Okulun bahçesine çok sayıda ağaç ve çiçek diktim. Okul ihtiyaca cevap vermeyince bu yıl yine Manisa Valiliği ile protokol imzaladım. İki katlı, altı derslikli ve yemekhanenin yapımına başladım. Okulun futbol sahasını çimlendirdim. Ağaçların ve okulumun su ihtiyacını karşılamak için de 120 metre derinliğinde kuyu sondajı yaptırdım."
    
     -Bin 500 kişilik cami yaptırdı-
    
     Sarıgölde yaptırdığı Dışkahveler Hüseyin Gümüşlü Camisinin bin 500 kişiye hitap ettiğini kaydeden Gümüşlü, 8 köyde de Kuran kursu binası inşasına destek olduğunu anlattı.
     Tırazlar Köyüde babasından miras kalan arsa üzerine de 70 kişinin okuyacağı konferans salonu bulunan iki derslikli Kuran kursu yaptırarak ilçe müftülüğüne bağışladığını anımsatan Gümüşlü, Sarıgöl Devlet Hastanesinde kendi adına bir özel oda ile hastane bahçesine de 112 Acil İstasyonu yaptırmaya başladığını ifade etti.
     İstasyonun temelinin atıldığını ve kısa sürede tamamlanacağını vurgulayan Gümüşlü, şunları söyledi:
     "Ben okuyamadım. Bu nedenle okul yapımına ağırlık vermekteyim. Bari çocuklarımız okusunlar, bu bana yeter. Elimden geldiği kadar hayır yapmaktayım. İçimde bir azim var. Yıllık ne kazanırsam, kazancımla okul, Kuran Kursu ve camilerde harcamak istiyorum. Hem vergimi ödeyeceğim hem de hayırlarıma devam edeceğim. Bu bana mutluluk veriyor."
    
     Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 42 yıldır vergi rekortmeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER