49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Festival kapsamında düzenlenen Halkın Portakalı Film Atölyesine bu yıl gelen 203 başvurunun rekor olduğu bildirildi


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen 4. Halkın Portakalı Film Atölyesine bu yıl gelen 203 başvurunun rekor olduğu bildirildi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle bu yıl 6-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında 4. Halkın Portakalı Film Atölyesi gerçekleştirildiği belirtildi.
     Bu yıl 203 kursiyerin başvurduğu film atölyesi çalışmaları için daha önceki en yüksek katılımın 178 kursiyerle geçen yıl olduğu bildirilen açıklamada, böylece bu yıl rekor başvuru yapıldığı vurgulandı.
     Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Antalya Kültür Merkezi Perge Salonunda 30 Temmuzda başlayan eğitimlerin 17 Ağustosa kadar teorik dersler ve pratik uygulamalarla devam edeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Halkın Portakalı Film Atölyesinin çalışma grupları, alanında öne çıkmış deneyimli hocalar tarafından eğitim alıyor. Sinema eğitmeni yönetmen Engin Kılıçatanın koordinatörlüğünde gerçekleşen çalışmalara senaryoda Önder Şengül, kamera ve aydınlatmada Engin Hayırıoğlu, kurgu kamerada Cenker Ekemen, sinematografik anlatıda Engin Bayrak derslere eşlik ediyor. Her yaştan kursiyerlerin katılabildiği atölyede kursiyerlerin en genci 7 yaşındaki Işınsu Sarı, en yaşlı üyesi ise 90 yaşındaki Cennet Karagöz oldu. Işınsu Sarı ve Cennet Karagöz, Halkın Portakalı filmlerinde oyuncu olarak yer alacaklar.
     Eğitimlerin tamamlanmasının ardından 27 Ağustosta başlanacak film çekimlerinde Türkiyede gerçekleştirecek EXPO 2016 Antalya teması vurgulanacağı dile getirilen açıklamada, Halkın Portakalı için çekilen filmlerde toplumsal farkındalık oluşturulmak için Çiçek ve Çocuk teması işleneceği ifade edildi.
     Çekimleri tamamlanan ve festival programı kapsamında gösterime giren filmlerin Halkın Portakalı için yarışacağı anlatılan açıklamada, yarışma sonunda birinci olan filme 30 bin, ikinciye 20 bin, üçüncüye ise 10 bin lira olmak üzere toplam 60 bin lira para ödülü verileceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER