49. Uluslararası Troia Festivali

49. Uluslararası Troia Festivali -Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, Kardeş Türküler grubuna verildi


ÇANAKKALE (A.A) - Bu yıl 49uncusu düzenlenen Uluslararası Troia Festivali kapsamında Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, Kardeş Türküler grubuna verildi.
     Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Troia Ören Yerinde düzenlenen törenin açılış konuşmasında, 30 yıl süren savaşların ardından, çocukların sevinç çığlıklarıyla sokaklara taştığı, barışın kenti kardeş kentimiz Osnabrückten, kökleri burada Troiada filizlenip Romaya kadar uzanmış kardeş kentimiz Pomeziadan, 1. Dünya Savaşında Galiçya Cephesinde şehit olmuş 508 askerimizi bağrına basan, şehitliklerine ev sahipliği yapan kardeş kentimiz Pardubiceden, türlü medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Anadolunun en eski kentlerinden Diyarbakırdan, tüm ülkeye barış çağrısını yinelediğimiz kardeş kentimiz Sur Belediyesinden, festival davetimizi kabul ederek, kentimizi onurlandıran konuklarımızı, içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum dedi.
     Troianın tarihsel öneminden bahseden Gökhan, festivalinde bu isimle 49 yıldır süren bir bayrak yarışıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.
     Kazdağlarındaki altın arama faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Gökhan, Türkiyede ve dünyada yaşanan her türlü olumsuzluğa, savaşlara, haksızlıklara, doğa katliamlarına, kültür erozyonuna karşı festivale yeni misyonlar yükleyip, vizyonunu her yıl biraz daha genişlettiklerini vurguladı.
    
     -Barışın dilini konuşarak her şey hallolabilir-
    
     Her türlü çevre felaketine karşı duruşumuzla birlikte, biliyorsunuz ki festivalimizde uzun süredir barış diyoruz. Kendinle barış, ötekiyle barış, doğayla barış, sanatla barış diyoruz ifadelerini kullanan Gökhan, Çünkü inanıyoruz ki, barışın yolunu izleyerek, barışın dilini konuşarak her şey hallolabilir. İşte tüm bu nedenlerle sesimizin daha gür çıkması için daha çok sese, daha sıkı kenetlenmemiz için daha çok ele, daha güçlü olmamız için daha çok yüreğe ihtiyacımız var diye konuştu.
     Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer de, yıllardır geleneksel olarak yapılan festivalin ana amacının, barış ve dostluğun geliştirilmesi, kültürlerarası kaynaşmanın sağlanması olduğunu bildirdi.
    
     -Homeros Ödülü Kardeş Türkülerin-
    
     Konuşmaların ardından, festival kapsamında 2002 yılından itibaren verilen Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, Kardeş Türküler Gurubuna verildi.
     Kardeş Türküler adına Feryal Öney, ödülünü Belediye Başkanı Gökhanın elinden aldı.
     49. Uluslararası Troia Festivali Afiş Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verildiği törende, Kardeş Türküler, konser verdi.
     Törene, CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan, belediye başkanları ve yabancı konuklar katıldı.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Troia Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER