5 yaşındaki çocuğun kafasından darbe aldığı

5 yaşındaki çocuğun kafasından darbe aldığı iddiası -Elmalı ilçesinde 5 gün önce kafasından darbe aldığı iddiasıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan çocuğun beyin ölümü gerçekleşti


ANTALYA (A.A) - Elmalıda 5 gün önce kafasından darbe aldığı iddiasıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan çocuğun beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.
     Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Sorumlusu Opr. Dr. Niyazi Nefi Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşındaki Mehmet Ağarın 5 gün önce Elmalı ilçesinden hastanelerine geldiğini söyledi.
     Çocuğun hastaneye geldiğinde kafasındaki ödem nedeniyle hayati tehlikesinin bulunduğunu anlatan Kara, çocuğun beyindeki bir damarında tıkanıklık bulunduğunu kaydetti. Yapılan tüm tedavi yöntemlerine karşın çocuğun dün akşam yapılan testler sonucunda beyin ölümünün gerçekleştiğini bildiren Kara, çocuğun kafasından aldığı darbeyle ilgili açıklamada bulunmanın yanlış olduğunu, adli sürecin olayı aydınlatacağını kaydetti.
     Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuğun babası Osman Ağar ile bekleyen dede Mehmet Ağar ise torununun beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Çocuğun kafasından ağır bir şekilde darp edildiğini ileri süren dede Ağar, oğlunun eşi R.Sden 4 ay önce boşandığını, torununun annesiyle yaşadığını ifade etti.
     Baba Ağar da olayla ilgili anneden şüphelendiklerini, anne hakkında Elmalı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.
     Bu arada annenin avukatı Ömer Emrullah Bozer, yaptığı yazılı açıklamada, R.Snin eşi Osman Ağardan boşandıktan sonra çocuklarının velayetinin mahkemece kendisine verilmesi üzerine çocuğu ile Elmalıda yaşamaya başladığı belirtti.
     Uzun süre sonra kavuştuğu biricik evladını darp ettiği şeklinde basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Bozer, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Anne çocuğunu darp etmemiştir. Ancak şu bir gerçektir ki kriz geçirerek rahatsızlanan oğlu Mehmeti annesi hastaneye kaldırmış ve gerekli tedaviye başlanmıştır. Her annenin göstermesi gereken hassasiyeti R.S. de göstermiştir. Bununla birlikte olay ile ilgili doktorların adli vaka kaydı nedeni ile savcılıkça soruşturma başlatılmıştır. Olayın basında yer alış şekli, aile mahremiyetini haleldar eder tarzda ve olay nedeni ile ciddi ızdırap çeken acılı aileyi yaralar mahiyettedir.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 5 yaşındaki çocuğun kafasından darbe aldığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER