5. Büyükelçiler Konferansı

5. Büyükelçiler Konferansı -Vali Cahit Kıraç, İzmirin EXPO 2020 adaylığı konusunda büyükelçileri bilgilendirdi -Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru: Bakanlık olarak arkanızdayız, yanınızdayız. İnşallah el birliği ile bu projeye d


İZMİR (A.A) - EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ile Yürütme Komitesi Başkanı İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentin organizasyon adaylığı konusunda 5. Büyükelçiler Konferansı katılımcılarını bilgilendirdi.
     Swissotelde düzenlenen toplantıda büyükelçilerle bir araya gelen Kıraç, dünyanın en eski ve büyük etkinlikleri arasında yer alan EXPOnun 1851den beri düzenlendiğini belirtti.
     Evrensel sergi niteliğindeki EXPOya ev sahipliği yapan ülkenin önemli kazanımlar elde ettiğini dile getiren Cahit Kıraç, İzmirin de sahip olduğu değerleri dünyaya duyurmak amacıyla organizasyona aday olduğunu söyledi.
    
     -İzmirin organizasyon hazırlıkları-
    
     Kentin EXPO 2020 adaylığında Daha iyi bir dünya için yeni yollar/ Herkes için sağlık konusunu, organizasyon alanı olarak da İnciraltını belirlediklerini ifade eden Kıraç, dünyadaki sağlık sorunlarını gündeme taşımayı amaçladıklarını anlattı.
     İzmir, EXPO 2020 için Brezilyadan Sao Paulo, Birleşik Arap Emirliklerinden Dubai, Taylanddan Ayutthaya ve Rusyadan Ekaterinburg şehirleriyle yarışacağını hatırlatan Kıraç, şöyle konuştu:
     Etkin lobicilik yapabilecek her türlü aktörü sürece dahil etmeye açık, esnek bir yapıya sahibiz. Bugüne kadar 21 ülke ziyareti yapılmış ve ziyaretlerimiz büyük bir takdirle karşılanmıştır. Bulunduğunuz ülkelerde tesis etmiş olduğunuz güçlü ilişkiler ve üst düzey hükümet temsilcileri nezdinde oluşturmuş bulunduğunuz itibar sayesinde çok verimli temaslarda bulunduk.
     İzmirin EXPO 2020 adaylığının gündemde tutulması için büyükelçilerden destek istediklerini söyleyen Kıraç, Merkez olarak ifade ettiğimiz EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliğimizle koordinasyonu sağlayabilmek için MAKİ adını verdiğimiz, BIE üyesi ülkeler hakkında strateji notlarını içeren ve internet üzerinden erişilebilen bir veri tabanı oluşturduk. Büyükelçilerimizin kullanıcı bilgileri en kısa zamanda gönderilecektir dedi.
    
     -Kocaoğlu: İzmir, 2020 EXPOsuna yakışacak-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da EXPO 2020 adaylığında iktidar ve muhalefetin aynı hedefe kilitlendiğini belirtti.
     İzmiri geleceğin marka kenti haline getirmeye çalıştıklarına işaret eden Kocaoğlu, Türkiye Cumhuriyetinin 21. yüzyıl hamlesinde çok önemli bir rol oynayacağına inandığımız İzmirin bu değişen fotoğrafında, EXPO 2020nin de olmasını istiyoruz. İzmir, 2020 EXPOsuna çok yakışacak, biliyoruz dedi.
     Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da toplantı sonundaki kısa konuşmasında İzmirin adaylığına destek verdiklerini ifade ederek, Bakanlık olarak arkanızdayız, yanınızdayız. İnşallah el birliği ile bu projeye destek vereceğiz dedi.
     5. Büyükelçiler Konferansı kapsamında, basına kapalı olarak EXPO ve 1915 Olayları konulu oturumlar gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz - Zeynep Hoşgörür / Tolga Albay
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber 5. Büyükelçiler Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER