5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu

5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu -KEİPA Türk Grubu Başkanı Safi: Karadeniz ülkeleri olarak zengin olmak, toplumumuza, halkımıza refah getirmek istiyorsak bunu hep birlikte yapacağız


GİRESUN (A.A) - Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Karadeniz ülkeleri olarak zengin olmak, toplumumuza, halkımıza refah getirmek istiyorsak bunu hep birlikte yapacağız dedi.
     Giresun Üniversitesince rektörlük binası konferans salonunda düzenlenen 5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumuna katılan Safi, sempozyumda Karadeniz bölgesinin geleceği ve coğrafyaya yapılabilecek katkılar üzerinde konuşmanın önemli olduğunu söyledi.
     Karadeniz coğrafyasında 350 milyonluk bir nüfus bulunduğuna dikkati çeken Safi, Enerji, gelecek yüzyıllarda da önemli bir unsur olacak. Bunun en önemli geçiş bölgesi Karadenizdir dedi.
     Safi, ülkelerin tek başına kalkınmasının yeterli olmadığını savunarak, şunları kaydetti:
     Dünyada hiçbir ülke tek başına gelişim seyri izleyemez. Bir ülke zenginleşmek, büyümek istiyorsa bunu komşularıyla gerçekleştirmek zorundadır. Batı Avrupada bir tek gelişmiş ülke değil birçok gelişmiş ülke vardır. İngiltere, Fransa zengin iken İtalya fakir değildir. Ben zenginliğin de fakirlik gibi bulaşıcı olduğunu düşünüyorum. Karadeniz ülkeleri olarak zengin olmak, toplumumuza, halkımıza refah getirmek istiyorsak bunu hep birlikte yapacağız.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin - Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER