6 ildeki suç örgütü operasyonu

6 ildeki suç örgütü operasyonu -Antalya merkezli düzenlenen operasyon kapsamında ATMlere yerleştirdikleri tuzaklamalar ile elde ettikleri bilgileri manyetik şeritli kartlara kopyalayan ve bu kartlarla Rusya ve Taylanddan çekim yap


ANTALYA (A.A) - Antalya merkezli 6 ilde suç örgütüne düzenlenen operasyon kapsamında, ATMlere yerleştirdikleri tuzaklamalar ile elde ettikleri bilgileri manyetik şeritli kartlara kopyalayan, bu kartlarla Rusya ve Taylanddan çekim yaparak haksız kaçan elde ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 5i tutuklandı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, İzmir, Denizli, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adanada düzenledikleri operasyon kapsamında gözaltına alınan 12 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
     Zanlılardan E.V.Ö, F.S.Ö, A.K, A.T. ve E.A. çıkarıldığı mahkemece Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında kredi ve banka kartlarının kötü kullanılması suçlamasıyla tutuklandı. Zanlılardan U.H, N.Ç, H.G, E.Ö, L.Ç, Ş.Y. ve K.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Antalyada düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların ATMlere yerleştirdikleri tuzaklamalar ile kart bilgilerini ve şifrelerini ele geçirdikleri öğrenilmişti. Kart bilgilerini alışveriş merkezlerine ait manyetik şeritli kartlara yükledikleri öne sürülen zanlıların, bu kartlarla anlaşmalı oldukları iş yerlerinden belirli bir komisyon karşılığında çekim yaptıkları iddia edilmişti.
     Örgüt üyelerinin, ayrıca ATMlerden nakit para çekebilmek için denetimi daha az olan Rusya ve Taylanda gittikleri ve buradan da nakit para çektikleri öne sürülmüştü. Örgütün, polisin takip süresi içerisinde yaklaşık 100 kişiyi 750 bin lira dolandırdığı, bu rakamın bilgisayar incelemelerinin ardından artabileceği bildirilmişti.
     Örgüt üyelerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda içerisinde çeşitli bankaların müşterilerine ait bilgilerin yüklendiği 253 manyetik şeritli kart, 11 dizüstü bilgisayar, 8 POS cihazı, 2 encoder cihazı, 6 ATM kart haznesi ve POS cihazlarına yerleştirilerek kartların bilgilerini hafızaya depolamaya yaralayan cihaz ele geçirilmişti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 6 ildeki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER