6. Uluslararası Bolu Beyaz Et Festivali

6. Uluslararası Bolu Beyaz Et Festivali -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu: -2023 vizyonunda tarımda 40 milyar dolar ihracatı el birliği ile yapacağız


BOLU (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, 2023 vizyonunda tarımda 40 milyar dolar ihracatı el birliği ile yapacağız dedi.
     Boluda 3 gün sürecek olan 6. Uluslararası Bolu Beyaz Et Festivali dolayasıyla Hükümet Meydanında düzenlenen törende konuşan Arzu, eğitim, sağlık ve ulaşımın yanında, tarım ve hayvancılık sektöründe de çağ atladıklarını söyledi.
     Arzu, Avrupaya da beyaz et ve ürünlerini satar hale geldiklerini anlatarak, Türkiye, 10 yıllık süre içerisinde siz halkımızdan ve yöneticilerimizden almış olduğu destek ile dünyada tarımda 11incilikten 7nciliğe gelmiş, Avrupada 1inciliğe ulaşmıştır. Önümüzde bulunan ülkeler ise kıta ülkeleri. Toprak yada nüfus büyüklükleri olarak bizim onlarca katımız olan ülkeler. Hindistan, Çin, Amerika ve Kanada gibi ülkeler. Biz 2023 vizyonunda üreticilerimizin de desteği ile dünyada tarımda da 5inci sıraya gelmeyi hedefliyoruz diye konuştu.
     Türkiyeyi lider ülkeler arasına getireceklerini dile getiren Arzu, 230 milyar gayri safi milli hasıladan sizlerin desteği ile bu gün 730 milyar hasılaya geldiysek, kişi başına düşen gayri safi milli hasılada 10 doları geçtiysek, bundan sonrada sizlerin desteği ile 2023 vizyonunda tarımda da 40 milyar dolar ihracatı el birliği ile yapacağız şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından yerli ve yabancı halk oyunu ekipleri tarafından gösterilerin yapıldığı etkinliğe, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, beyaz et sektörü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 6. Uluslararası Bolu Beyaz Et Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER