Kaçkarlarda ileri kar buz eğitimi tamamlandı

Kaçkarlarda ileri kar buz eğitimi tamamlandı -Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitim ve Gelişim Kampı çerçevesinde 78 sporcu, Kaçkar Dağlarında ileri kar buz eğitimi aldı


RİZE (A.A) - Eğitim ve Gelişim Kampı çerçevesinde 78 sporcu, Kaçkar Dağlarının Çamlıhemşin bölümünde ileri kar buz eğitimi aldı.
     Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitim Kampı Müdürü Korkut Güven başkanlığında Türkiye genelinden 78 sporcu ve 11 antrenörün katılımıyla 1 Eylülde başlayan ileri kar buz eğitimi, tamamlandı.
     Kaçkar Dağları zirvesine ulaşmayı başaran 78 sporcu, 3 bin metre rakımlı Öküz Çayırı mevkisinde eğitim gördü. Eğitimlerini tamamlayan sporcular, 2300 rakımlı Yukarı Kavrun Yaylasına, ardından da Rizeye geldi.
     Korkut Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha çok yaz temel eğitimi dağcılığı için teknik bilgilerin verildiği eğitimde 78 sporcunun eğitimi başarıyla tamamladığını belirterek, şunları söyledi:
     Öküzçayırı Yaylasında üç gün süren ileri kar buz eğitimi faaliyetini tamamladık. Daha sonra Yukarı Kavrun Yaylasına indik. Her bir eğitimin bir hafta sürdüğü sekiz aşamalı eğitimin birinci aşamasını bütün sporcularımız başarılı şekilde tamamladı. Uygulamalı ve yazılı olarak yaptığımız sınavları geçen sporcularımız kış eğitimini almaya hak kazandılar dedi.
     Kaçkarlarda bu mevsimde kar buz eğitimi yapılabildiğini anlatan Güven, yaklaşık 3 bin metrede, Öküzçayırı Yaylasındaki kampta sporculara emniyet, Konaklama, yürüyüş ve tırmanma teknikleri, düşme, yaralanma ve donmaya karşı alınması gereken önlemlerin öğretildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kaçkarlarda ileri kar buz eğitimi tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER