6. Uluslararası Öğrenci Buluşması

6. Uluslararası Öğrenci Buluşması -Bursada öğrenim gören, 55 ülkeden yaklaşık 350 öğrenci, açılan stantlarda ülkelerinin kültürlerini tanıttı


BURSA (A.A) - Bursada düzenlenen "6. Uluslararası Öğrenci Buluşması"na, Uludağ Üniversitesinde (UÜ) öğrenim gören 55 ülkeden yaklaşık 350 öğrenci katıldı.
     Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneğince düzenlenen etkinlik kapsamında, yabancı öğrenciler Fomara Meydanındaki stantlarda kendi ülkelerinin yöresel kıyafetlerini, yiyeceklerini ve kültürel materyallerini tanıttı.
     UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede 155 ayrı ülkeden 36 bin yabancı öğrencinin bulunduğunu belirtti. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu olarak yabancı öğrencileri Türkiyenin gündemine getirmek istediklerini dile getiren Bolat, şöyle konuştu:
     "Bu yüzden de 13 ayrı şehirde 13 ayrı meydanda 6. Uluslararası Öğrenci Buluşmasını organize ediyoruz. Şu an burada Bursa öğrenci buluşması var. Bursada 55 ülkeden 300den fazla yabancı öğrenci 3 gün boyunca stantlarda kendi ülkelerini, kendilerini tanıtacaklar. Amacımız tüm Türkiye çapında, illerde uluslararası öğrencilerin gündeme gelmesini sağlamak. Onların ülkemizde kimi zaman 5 kimi zamanda 10 yıl kalmalarıyla beraber aslında birer Bursalı, Eskişehirli, İstanbullu olduğunu vatandaşımıza hatırlatmak istiyoruz. Bu kapsamda herkesi etkiliğimize davet ediyoruz.
     İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan da son 5 yıl içerisinde Türkiyeye gelen yabancı öğrenci sayısında yüzde 5lik bir artış olduğuna dikkat çekerek, bu öğrencilerin önemli bir kısmının az gelişmiş ülkelerden geldiğini belirtti.
     Organizasyondaki amaçlarının Türkiyedeki yabancı öğrencilerin kamuoyu tarafından bilinirliğini sağlamak olduğunu anlatan Armağan, "Yeryüzünde barışın ve adaletin yeniden teşhir edilmesi için kardeşlik ortamı hazırlıyoruz. Stantlarda Hristiyan, Müslüman ve Budist öğrenciler kendi ülkelerini tanıtıyorlar. İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği, din, dil, ırk ve renk ayırt etmeksizin ihtiyacı olan her uluslararası öğrenciye kapısını açan bir dernek" dedi.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER