651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası başladı -Edirne Valisi Sözer: Güreşlerde, Türk milletinin asaleti, güreşçilerin yiğitliği, mertliği, dürüstlüğü var (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası, törenle başladı.
     Edirne Valisi Gökhan Sözer, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Osetya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Güney Kore, KKTC ile Türkiyenin çeşitli kentlerinden gelen halk oyunları ekipleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşların yer aldığı kortej, belediye binasından Atatürk Anıtına kadar yürüdü.
     651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Belediye Bandosu tarafından söz ve bestesi gazeteci yazar Beyazıt Sansıya ait olan Kırkpınar Marşının seslendirilmesinden sonra kortejdekiler, Edirne Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesini geçerek törenin yapılacağı 25 Kasım Şehir Stadına geldi.
     Vali Sözer, burada yaptığı konuşmada, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinin her geçen yıl coşkuyla kutlandığını söyledi.
     Güreşlerin Türkiyeyi ve Edirneyi dünyaya anlattığını belirten Sözer, O nedenle bu güreşlerde, Türk milletinin asaleti, güreşçilerin yiğitliği, mertliği, dürüstlüğü var. Bu kadar özgün, bu kadar katıksız, bu kadar geleneğine bağlı olduğu için de UNESCOya dahil olduk. Kırkpınarı sadece meydanlarda değil, günümüzün anlamına uygun festival olarak da kutluyoruz dedi.
     Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de kentin adını dünyaya duyurmaktan büyük şeref ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, etkinliklere destek verenlere teşekkür etti.
     Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin hayırlı olmasını diledi.
     Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve birçok bakan ve milletvekilinin tören için gönderdiği telgraflar okundu.
     Ayrıca, yerli ve yabancı guruplarca halk oyunları gösterileri sunuldu.
     Tören, Saraçlar Caddesinde düzenlenen konserlerle devam etti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci/Salih Baran
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER