73 yaşında diploması oldu

73 yaşında diploması oldu -Medical Park Antalya Kalp Hastanesinde Hasta Okulu Projesi kapsamında 73 yaşına kadar hiç okula gitmeyen Fatmana Ağara uzman hasta diploması verildi


ANTALYA (A.A) - Medical Park Antalya Kalp Hastanesinde Hasta Okulu Projesi kapsamında 73 yaşına kadar hiç okula gitmeyen Fatmana Ağara, uzman hasta diploması verildi.
     Medical Park Antalya Kalp Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, hastanede kalp kapağının değişen Fatmana Ağar, tansiyonunun yükselmesinin ardından gittiği hastanede kalp hastası olduğunu öğrendi.
     Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve Opr. Dr. Şahin Kapan tarafından ameliyata alınarak kalp kapağı değiştirilen 73 yaşındaki Ağar, tekrar sağlıklı günlerine döndü. Hayatı boyunca hiç okula gitmeyen Ağara Hasta Okulu Projesi kapsamında Medical Park Antalya Kalp Hastanesi tarafından uzman hasta sertifikası verildi.
     Açıklamada Ağarın sertifikanın kendisini çok duygulandığını ifade ettiği bildirildi.
     Kapanın açıklamalarına da yer verilen açıklamada, Hastamızda yapılan tetkikler sonrasında kalbin hemen çıkışında, aort kapağında çok ciddi darlık saptandı ve kendisine açık kalp ameliyatı uygulanarak aort kapağı yaşı gereği biyoprotez dediğimiz metal olmayan kapak ile değiştirildi ifadelerine yer verildi.
     Okutan da kap ve damar hastalıklarının günümüzde en sık görülen hastalıkların başında geldiğini belirterek, hastanelerinde hastalara sadece ameliyat uygulamakla kalmadıklarını, hastayı sağlığına kavuşturduktan sonra yaşam kalitesini artırıcı eğitimler ve tavsiyeler üzerinde özenle durduklarını anlattı.
    
     -Hasta Okulu Projesi-
    
     Hasta Okulu Projesine projede Medical Park Antalya Kalp Hastanesinde hastalara yapılacak ameliyat, ameliyat sonrası dönem ile ilgili kapsamlı bilgi veriliyor. Bu bilgi ışığında bilinçli olarak ameliyat olan hastalara daha sonra diploma sunuluyor.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 73 yaşında diploması oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER