8 Mart Dünya Kadınlar günü

8 Mart Dünya Kadınlar günü -Eskişehirde 8 kadın örgütü, kadına yönelik şiddeti protesto etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde faaliyet gösteren 8 kadın örgütü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınların haklarını anlatmak ve kadına uygulanan şiddeti protesto etti.
     Anadolu Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Uygulama ve Eğitim Merkezi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Sivil Yerel Oluşum üyesi kadınlar, Porsuk Bulvarı Adalar Mevkisinde toplandı.
     Burada grup adına basın açıklaması yapan Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Pınar Çelik Arpacı, Kadın haklarının bilince çıkarılması ve kadınların ortak hareket etme kültürünün oluşturulması nedeniyle bir araya geldiklerini söyledi.
     Her gün yeni bir kadın cinayeti haberinin yayınlandığına dikkati çeken Arpacı, şunları kaydetti: Basit ve sıradan haberlere dönüşen kadın cinayetleri, kocalar, eski kocalar, nişanlılar ve sevgililer tarafından işleniyor. Eskişehirde öldürülen Öznur Uluişden, Nevin Ertürk, Mediha Baştürk, Fatma Bozdağ ve Yeter Bilgin cinayetlerine 2013 yılında yenileri eklenmiştir. Bu cinayetler münferit değildir ve himaye edilmiş bir erkek şiddetinin sonucudur. Etkinliklerimiz süresince görmezden gelinen, yok sayılan, itilip, kakılan, dövülen, öldürülen, tercihleri sorulmayan, eşit kabul edilmeyen, eğitim hakkı elinden alınan, kendi bedeni hakkında bile konuşturulmayan tüm kadınlarla birlikte kız kardeşlik duygusunu pekiştirmeyi amaçlıyoruz.
     Basın açıklamasının ardından açılan stantta, kadın haklarının ve şiddete karşı yapılması gerekenlerin yer aldığı broşür vatandaşlara dağıtıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER