8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -TBMM KİT Komisyonu Başkanı Poyraz: -Kadınların, toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımı, gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergesidir


BİLECİK (A.A) - TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, kadınların, toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımının, gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergesi olduğunu bildirdi.
     Poyraz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, uzun yıllar kadınların, kamusal yaşama erkeklerle eşit biçimde katılmasının çeşitli nedenlerle engellenmesinin, dünyayı kadınların üretici ve yaratıcı gücünden yoksun bıraktığını kaydetti.
     Demokrasi ve insan haklarının gelişmesiyle, ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin insanların eşit haklara sahip oldukları düşüncesinin devlet ve toplum yaşamında yerleştiğini ifade eden Poyraz, şunları belirtti:
     Kadınlar da üretime, yönetime ve yaşamın tüm alanlarına katılmaya başladı. Kadınlara eşit haklar veren toplumlarda, gelişme ve çağdaşlaşma hız kazandı. Ülkemizi çağdaş ülkeler düzeyine çıkarmak isteyen Ulu Önder Atatürk, kadın erkek ayrımcılığına son verecek yasal düzenlemeleri yaşama geçirmiş, bu yolda büyük devrimler gerçekleştirmiştir. 1926 yılında Medeni Yasanın kabulü ve 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, Türk kadınına dönemin koşullarına göre ilerici niteliğiyle birçok gelişmiş ülkede görülmeyen kazanımlar sağlamıştır. Kadınların, toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımı, gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergesidir.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER