8 Mart Dünya Kadınlar günü

8 Mart Dünya Kadınlar günü -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: Gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlenmektedir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin, kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlendiğini belirtti.
     Canlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, milli ve manevi değerlerin, kültür ve geleneklerin en kıymetli taşıyıcılarının kadınlar olduğunu ifade etti.
     Kadınların sadece bir güne sığdırılmaması gerektiğini vurgulayan Canlı, şunları söyledi:
     Kadınlarımıza başta eğitimlerine önem göstermek üzere hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermek hepimize düşen önemli bir görevdir. Günümüzde gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlenmektedir. Sosyal ve ekonomik hayatın her alanında büyük fedakarlıklar gösteren ve rol üstlenen kadınlarımıza sahip çıkmalı ve hak ettikleri değeri vermeliyiz. Şanlı tarihimize baktığımızda Türk kadını tarihimizin her devrinde eşsiz fedakarlık ve cefakarlık göstermiş, cephelerde kahramanlıklarla destanlaşmış, hayatın her alanında önemli sorumluluklar almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER