8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Gültekin: -Boşanmış kadınlarımıza, ev hanımlarımıza, başörtüsü takan veya takmayan kadınlarımıza olan ön yargılar yıkılsın


MALATYA (A.A) - Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Zeliha Gültekin, boşanmış kadınlara, ev hanımlarına, başörtüsü takan veya takmayan kadınlara olan ön yargıların yıkılmasını istediklerini belirtti.
     Gültekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın Hakları Komisyonu üyeleriyle Malatya Barosunda yaptığı açıklamada, ayrı bir şiddet türü olan, toplumun boşanmış kadına yönelik olumsuz bakışının değişmesi gerektiğini vurguladı.
     İnsanlık tarihi boyunca hep savunma durumunda bırakılmış kadının, artık savunma veya saldırma konumundan çıkarılıp, bilim ve aklın ışığında kendisini ifade edebilme zamanı gelmiştir diyen Gültekin, kadın erkek eşitsizliğinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de sorun olduğunu ifade etti.
     Toplumda kadına yönelik bakış açısının değişmesi için erkeklerin eğitilmesinin önemine işaret eden Gültekin, Boşanmış kadınlarımıza, ev hanımlarımıza, başörtüsü takan veya takmayan kadınlarımıza olan ön yargılar yıkılsın dedi.
     Günümüzde kadın erkek eşitsizliğinin siyasi hayatta da yaşandığını dile getiren Gültekin, Ne acıdır ki, toplumumuzun nüfusunun yarıdan fazlasını kadınlarımızın oluşturmasına rağmen siyasi partilerin bünyesinde ve mecliste yeterince temsil edilmemekte, kendi gelecekleri üzerinde söz sahibi olamamaktadır ifadelerini kullandı.
     Gültekin, kadının siyasal hakka sahip olabilmesinin, sadece seçmen olmasıyla sağlanamayacağını, seçilen olarak daha fazla temsil imkanı bulabilmesi gerektiğini söyledi. Kadının bir cinsel obje olarak görülmemesi, kadına yönelik şiddete ve cinayetlere olağan bakılmaması ve hoşgörü gösterilmemesi, kız-erkek çocuk ayrımı yapılmaması gerektiğini vurgulayan Gültekin, tüm kadınların Kadınlar Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER