8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Artvin Valisi Kalkan: Değişen dünya düzeni ile toplumsal yaşamın her alanında var olan ve sunulan her türlü hizmete katkı sağlayan kadınlarımıza verilen önem günden güne artmıştır


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, değişen dünya düzeni ile toplumsal yaşamın her alanında var olan ve sunulan her türlü hizmete katkı sağlayan kadınlara verilen önemin günden güne arttığını ifade etti.
     Vali Kalkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Birleşmiş Milletler Teşkilatının öncülüğünde başlatılan, ülkemizde de kutlanan Dünya Kadınlar Gününün, kadın haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözümlenmesi amacıyla yeni projelerin üretilmesi noktasında önemli bir gün olduğunu belirtti.
     Kadınların, toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olduklarını kaydeden Kalkan, şöyle devam etti:
     Kadınlarımız özellikle annelik sıfatı ile fedakarlığın ve özverinin sembolü olmuşlardır. Onların bu fedakarlıkları, toplumumuzun iyi yetişmiş, erdemli, vatanını, bayrağını ve milletini seven bireylerden oluşması açısından oldukça önemlidir. Kurtuluş Savaşımızda vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan ve Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli bir misyon yüklenen Türk kadını, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde hazırlanan birçok inkılap ile medeni ve siyasi haklarına birçok dünya ülkesinden önce kavuşmuş, birçok ülkede kadın haklarının sözü bile edilmezken yüce bir değer olarak Türk milleti tarafından kabul edilmiştir.
     Çağdaş dünya düzeninin oluşmasında kadınların başrolde yer aldığını ifade eden Kalkan, şunları kaydetti:
     Kadınlarımız, annelik görevinin yanı sıra toplumsal, siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda önemli görevler üstlenmektedir. Değişen dünya düzeni ile toplumsal yaşamın her alanında var olan ve sunulan her türlü hizmete katkı sağlayan kadınlarımıza verilen önem günden güne artmıştır. Demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesi ile kadın hakları mücadelesinde de önemli mesafeler alınmıştır. Yasal olarak kadınlarımız önemli haklara sahip olmalarına rağmen gelinen durumun yeterli olmadığı ve çeşitli alanlarda sorunların yaşandığı açıktır. Son dönemlerde kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet olayları da hepimizi üzmekte, toplumumuzu yaralamaktadır. Bu sorunların ve üzücü olayların yaşanmaması için başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere sivil toplum kuruluşlarından bütün bireylere kadar herkese önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımızın bu hak mücadelesinde, devletin bütün kurumlarıyla yanlarında olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER