Atletizm

Atletizm -18 Yaş Altı Yıldızlar Altyapı Gelişim Kampı, yaklaşık 100 sporcunun katılımıyla Antalyada devam ediyor -Atletizm Milli Takım Antrenörü Topal: -Sporcularımız hem eğitimlerini alıyor hem de antrenmanlarını yapıyorlar.


ANTALYA (A.A) - Atletizmde 18 Yaş Altı Yıldızlar Altyapı Gelişim Kampı, yaklaşık 100 sporcunun katılımıyla Antalyada devam ediyor.
     Atletizm Milli Takım Antrenörü İlker Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 günlük bir kamp dönemini en verimli şekilde geçirmek istediklerini, Türkiye Gençler ve Yıldızlar Dünya Yıldızlar ve Avrupa Gençler Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.
     Kampa yaklaşık 100 sporcu ile 15e yakın antrenörünün katıldığını bildiren Topal, kampta milli sporcuların yanı sıra milli takımlara aday olan sporcuların da bulunduğunu söyledi. Topal, her antrenörün farklı bir antrenman programı yaptığını, bunu en iyi şekilde uygulamaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Kamp sürecinde kum antrenmanı, halter çalışması, doğa koşusu gibi değişik çalışmalar yaptıklarını anlatan Topal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde çalışmalarımızı günde çift antrenmanla sürdürüyoruz. Oyunculara teknik antrenmanların yanı sıra kuvvet, çabukluk, dayanıklılık çalışmaları da yaptırıyoruz. Aynı zamanda sporcu sakatlıkları, doping, sağlıklı beslenme gibi konularda eğitim seminerleri düzenleniyoruz. Sporcularımız hem eğitimlerini alıyor hem de antrenmanlarını yapıyorlar. Çok faydalı bir kamp dönemi geçiriyoruz dedi.
    
     -Sporcular doping testinden geçti-
    
     Türkiye Atletizm Federasyonu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin doping testleri yapmak için kampa geldiğini ve 25e yakın sporcunun kontrollere girdiğini anlatan Topal, Avrupada ve dünyada başarı elde eden sporcuların doping kullanacağına inanmadığını, çok iyi bir şekilde antrenman yapan sporcuların böyle bir ihtiyaca gereksinim duymayacağını dile getirdi.
     Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında ilk 3e giren, derece elde eden başarılı sporcuların doping testlerine tabi tutulduğunu bildiren Topal, derecesi olmayan, yurt dışında müsabakalara katılmayan sporcuların ise böyle bir testten geçmediğini belirtti.
     Yasaklı maddeyi kullanan sporcu sayısının fazla olması halinde Türkiyenin zor durumda kalacağını vurgulayan Topal, şöyle konuştu:
     Kimin teste tabi tutulacağını Türkiye Anti Doping Ajansı belirliyor. Kontrole alıyor, ve eğer yasaklı madde bulunmuşsa federasyona bildiriyor. Sporcu yurt dışına gitmeden cezasını Türkiye Atletizm Federasyonu veriyor. Sporda başarılı olacağız diye ülkemizi bu anlamda rencide edeceğimize, bayrağımızı iyi temsil edemeyeceğimize başarılı olmayalım daha iyi. Bu kötü imajı alnımıza leke olarak sürmeyelim. Dopingle başarılı olacaksak olmayalım.
     Topal, Avrupada biri ceza aldığında bunu kimsenin duymadığını öne sürerek, Ama ülkemizden biri ceza aldığında tüm dünya duyuyor. Bütün ilgi odağı daha sonra Türkiye oluyor. Bu tür şeylerin ülkemizde kalması ve yurt dışına lanse edilmemesi kendi vizyonumuz açısından önemli diye konuştu.
     Her sporcunun biyolojik pasaportu olduğunu, bundan değerlerinin yazılı olduğunu belirten Topal, bu pasaportun da Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) tarafından incelendiğini, böylece yasaklı maddeyi kullanan sporcunun yakalayabildiğini söyledi.
     Antalyada devam eden 18 Yaş Altı Yıldızlar Altyapı Gelişim Kampı, 10 Martta sona erecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER