8 Mart Dünya kadınlar Günü

8 Mart Dünya kadınlar Günü -Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Göreme Belediye Başkanı Nuri Gingil, Nevşehir Barosu Başkanı Fahri Korucu kutlama mesajı yayımladı


NEVŞEHİR (A.A) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Göreme Belediye Başkanı Nuri Gingil, Nevşehir Barosu Başkanı Fahri Korucu kutlama mesajı yayımladı.
     Gizligider, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirtti.
     Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kutlayan Gizligider, mesajında şunları kaydetti:
     Türkiye Cumhuriyetinin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri misyonu ve yaşatma görevini hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş, modern ve çağdaş Türkiyenin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Kadınlarımız, ekonomik ve sosyal yaşamın ayrılmaz parçaları,üretimin etkin unsurlarıdır. Ülkemizde, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın siyasette ve diğer alanlarda daha fazla temsil edilmeleri ve etkin rol üstlenmeleri övünç kaynağımızdır. Büyük Önder Atatürkün öngörüsüyle, kadınlarımız her alanda erkeklerle eşit koşullarda olacak şekilde yasal düzenlemeler, birçok dünya ülkesinden önce hayata geçirilmiştir. Kadınlarımızın sorunlarına sahip çıkarak, kadın hakları konusunda önemli gelişmeler sağlanmaktadır. Kadın-erkek eşitliğinin gerçekleşmesi için gösterilen çabaları destekliyor, tüm vatandaşlarımızı bu konuda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyorum.
     Göreme Belediye Başkanı Cingil de, kadınların etkisinin hayatın her alanında görüldüğüne dikkat çekti, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.
     Kadınların, toplumun oluşmasında gerekli temel yapı taşlarının en önemlisi olduğunu, nesillerin ve nesilleri geleceğe taşıyan liderlerin yetişmesinde en önemli görevin, kutsal sıfat anne sıfatına sahip kadınlarda olduğunu ifade eden Cingil, mesajına şöyle devam etti:
     Bu kutsal sıfata sahip kadınlarımız, annelerimiz bizlerin baş tacı konumunda olup, milli mücadele yıllarında da vatan müdafaasında da önemli görev almışlardır. Toplum kadınlardan artık daha fazla başarı beklemektedir. Kadınlar, kendilerini eksik görmemeli, her işi yapabilecek hakka sahip olduğunu bilmelidir. Hiç kimse kadınların hayatımızdaki yerini inkâr edemeyeceği gibi kadınlarımızda kendilerine verilen önemi, değeri iyi gözlemlemelidirler. Bizler kasabamız kadınlarına yönelik gezi programları düzenleyerek, onların daha iyi şartlara gelmesini ve toplumda kendilerini söz sahibi görmelerini sağlayarak pozitif ayrımcılığa destek vermeye devam ediyoruz. Bu vesile ile başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.
     Baro Başkanı Korucu ise kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası olduğunu belirterek, yaşamı boyunca birçok güçlüğe katlanan ve büyük sorumluluklar üstlenen kadınların, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmalarının, Türkiye Cumhuriyetinin en büyük hedefleri arasında olduğunu kaydetti.
     Kadınların, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası ve en etkin ögesi olduğunu ifade eden Baro Başkanı Fahri Korucu, Ülkemizde her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınların sayısının artması övünç kaynağımızdır. Devletin ilgili kurumlarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının da kadın haklarının geliştirilmesi, kadınların bilinçlendirilmesi konusunda yürüttükleri çalışmalar mutluluk vericidir dedi.
    
     Muhabir: Yasin Temel - Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER