8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Sivasta faaliyet gösteren kadın derneklerinin temsilcileri ve üyeleri, Atatürk Anıtına çelenk sundu


SİVAS (A.A) - Sivasta faaliyet gösteren kadın derneklerinin temsilcileri ve üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Çelenk sunumuna, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım da katıldı. Çelenk sunumunun ardından kadın dernekleri adına meydanda açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, 8 Martın esas olarak kadın emeğinin ve emekçi kadınların günü olduğunu belirtti.
     Türkiyede bu günün ilk olarak 1921 yılında kutlandığını hatırlatan Yanalak, Bu gün, bütün dünyadaki kadınların dayanışma günüdür. Kadının insan olduğunu ve eşit haklara sahip olduğunu haykırma günüdür. Ülkemiz kadınlarının hak mücadelesi sadece kadının insan haklar mücadelesi değildir. Kadınlarımız haklarını savunabilecekleri bağımsız bir ülkede yaşama mücadelesinde de en önde olmayı başarmışlardır diye konuştu.
     Kadına yönelik şiddetin artış gösterdiğini dile getiren Yanalak, şunları kaydetti:
     Devlet bu sorunu çözmek için çok acilen harekete geçmeli, kadına bakış açısının değişmesini sağlayarak ülkenin yönetiminde kadınlara söz sahibi olacak sayıda kontenjanlar ayırmalıdır. Kadın cinayetlerini işleyenler affedilmemeli. Eğitimde, sağlıkta, yönetimde ve iş istihdamında kadınlara eşit fırsatlar tanınmalıdır. Cinayetlerin olmadığı, eşit hakların kullanıldığı yıllar umut ederek dünyanın bütün kadınlarının Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER