8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa: -Ülkenin geleceğini hazırlayacak evlatları yetiştiren analarımız ve genç kızlarımızı anlamayı bir güne sığdırma gayreti elbette anlamsızdır


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, ülkenin geleceğini hazırlayacak evlatları yetiştiren anaları ve genç kızları anlamayı bir güne sığdırma gayretinin anlamsız olduğunu bildirdi.
     Boğa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyanın her köşesinde çekilen sıkıntıların en çok çocuklar ve kadınlar tarafından yaşandığını belirtti.
     Herkesin ülkeyi omuzlarında yükselten kadınlara minnet borcu bulunduğunu kaydeden Boğa, Anadolu kadınının milletin başı sıkıştığında devreye girerek yaralarına merhem olduğunu vurguladı.
     Türkiyeyi 2023, 2053 ve 2071 hedefine Anadolu kadınlarının taşıyacağına işaret eden Boğa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Ülkenin geleceğini hazırlayacak evlatları yetiştiren analarımız ve genç kızlarımızı anlamayı bir güne sığdırma gayreti elbette anlamsızdır. Kurtuluş Savaşında çocuğunun kundağında silah taşıyan Şerife Bacının, eşleri savaşta ölen kadınları toplayarak kadın müfrezesi kuran ve Anadolunun her yanındaki mücadeleye katılan Kara Fatmanın, Aydında mücadele sırasında yaralanmasına rağmen tedavisinden sonra yine cepheye koşan Ayşe Hanımın, ateş hattında kalan iki arkadaşını kurtarmak için ileri atılan Tayyar Rahmiyenin, askerlerimize Adanada yol gösteren Kılavuz Haticenin, Yunanlılar tarafından işkence ile öldürülüp fırında yakılan Nazife Kadının, ön safta çarpışırken başından vurularak şehit olan Gördesli Makbulenin, Türk kadınının vatan sevgisinin unutulmaz simgesi Nene Hatunun, daha 13 yaşında TBMM tarafından istiklal madalyası ile ödüllendirilen Onbaşı Nezahatin kutlayacak bir kadınlar günü olmadı.
     Fedakarlıklara katlanan kadınların önünde saygıyla eğildiklerini, yürüttükleri onurlu mücadeleden dolayı minnettar olduklarını belirten Boğa, tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER