8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü


IĞDIR (A.A) - Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Yılmaz, mesajında, Türk kadının, bütün kazanımlarını cumhuriyetle elde ettiğini belirtti. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınların, ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     Hayatın her alanında bizleri yalnız bırakmayan kadınlarımızın, ülkemizde karşılaştıkları ayrımcı, dışlayıcı ve hepsinden önemlisi şiddet içeren hak ihlallerine uğramaları karşısında oluşan bilincin, son yıllarda toplumumuzun her katmanını kapsadığını memnuniyetle müşahede ettiğimi belirtmek isterim. Aile birliğimizin temel taşı olan kadınlarımızın, ortak yaşamda eşit haklara sahip olmalarına yönelik sorumluluklarının bilincinde olan üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ile her geçen gün artarak devam ettirdiği ortak çalışmalarla kadınlarımızın haklı mücadelesine bugüne kadar verdiği desteği bundan sonrada sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya kadınlarının, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Memet Karaduman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER