8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -SES Sivas Şube Başkanı Karadeniz: Kadınların dayanışmasının ve ortak mücadele yürütmesinin temenniden öte zorunluluk olduğuna inanıyoruz


SİVAS (A.A) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) Sivas Şube Başkanı Elif Karadeniz, Kadınların dayanışmasının ve ortak mücadele yürütmesinin temenniden öte zorunluluk olduğuna inanıyoruz dedi.
     SES üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan Karadeniz, kadınların kaybettiği kazanımları geri kazanmaları için örgütlenmeleri gerektiğini belirtti.
     Kadınların birçok zorluğa maruz kaldığını dile getiren Karadeniz, 8 Martın resmi tatil olmasını istiyoruz ifadesini kullandı.
     Cinsiyet ayrımcılığı başta olmak üzere her türlü sömürü ve ayrımcılığa son verilmesini istediklerini belirten Karadeniz, taleplerini sıraladı.
     Umut ve güven dolu bir dünya istediklerini ifade eden Karadeniz, Bizler, kadınların dayanışmasının ve ortak mücadele yürütmesinin temenniden öte zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu mücadelenin, toplumun her kesiminden ezilen, dışlanan ama isyan eden, eşitlik ve özgürlük mücadelesiyle kadın mücadelesinin ayrılmaz bütünlüğüne inanan bütün kadınlarla yaşamın her alanında yan yana, ele ele olduğumuz sürece başarılı olacağına inanıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER