8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Adıyaman Valisi Demirtaş, Dünya Kadınlar Gününü kutladı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     Demirtaş, yayımladığı mesajda, cinsiyete dayalı ayrımcılığın yok edildiği, ötekileştirme ve sosyal dışlanmanın önlendiği, şiddetin bertaraf edildiği, kadının her alanda erkekle eşit haklara sahip oluğu anlayışıyla ve bu konuda üzerlerine düşen görevi yapma bilinciyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladığını belirtti.
     Günümüzün gelişmiş toplumlarının kadına hak ettiği değeri vererek, onları toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi başarabildiğini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:
     Tarihimizde de Türk kadınının özverisi, fedakarlığı ve kahramanlığı, tüm ülkelerin kadınlarına örnek olmuştur. Ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde kadınlarımız, askerlikten sağlığa, eğitimden tarıma kadar, pek çok alanda önemli hizmetler sunmuşlardır.
     İlimizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Valiliğimizce bir çok proje hazırlanmakta ve bir dizi tedbirler alınmaktadır. Bu bağlamda, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi amacıyla mevzuat doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve mesleki kuruluşlar ile özel sektör ve medya kuruluşlarımızın, bundan böyle üzerilerine düşen görevleri yapacaklarına olan inancım tamdır.
     Demirtaş, Adıyaman Valiliği olarak, kadına yönelik şiddete sıfır tolerans sağlayarak, bu konuda her türlü ayrımcılığın önlenebilmesi ve şiddetin bertaraf edilmesini amaçladıklarını aktararak, bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
    
     -Adıyamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı
    
     8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Adıyamanda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve kadın sivil toplum kuruluşları tarafından belediye konferans salonunda düzenlenen etkinlikle kutlandı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, programdaki konuşmasında, cinsiyet ayrımı yapmadan insan haklarına karşı yapılan istismarlara herkesin karşı çakması gerektiğini söyledi.
     Kadınları ikinci sınıf gören, onları aşağılayan, horlayan, kılık kıyafetine göre, rengine ve inançlarına göre ayıran her türlü zihniyetin çağ dışı olduğunu ifade eden Demirkol, Hepimiz şunu iyi biliyoruz ki, kadın statüsünün daha güçlü olduğu bir Türkiye, gelecek hedeflerine daha hızlı ilerleyecektir. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlık için barışın, adalet ve sevginin çoğalmasına vesile olmasını temenni ediyorum dedi.
     Toplantı, şiir dinletisi ve sinema gösterimiyle son buldu.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER