8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür

8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği -Şenlik kapsamında düzenlenen yardım kampanyasında satılacak turşulardan elde edilecek gelir, Arakanlı Müslümanlara gönderilecek


ANKARA (A.A) - Çubuk ilçesinde bu yıl 8incisi düzenlenecek Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliğinde kapsamında kapsamında düzenlenen yardım kampanyasında satılacak turşulardan elde edilecek gelir, Arakanlı Müslümanlara gönderilecek.
     Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli, yaptığı açıklamada, Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.
     İlçedeki tüm turşu üreticilerinin, şenlikte satacakları turşuların belirli bir miktarını Arakana yardım için açılacak standa bağışladıklarını ifade eden Benli, bu stanttaki satıştan elde edilecek gelirin Arakanlı Müslümanlara gönderileceğini söyledi.
     Kooperatif olarak geçen yıl da Somali için kampanya yaptıklarını kaydeden Benli, şöyle devam etti:
     Açlıkla boğuşan Somalide bir su kuyusu açılması için kampanya başlatmış, sattığımız turşuların parasını Başbakanlık tarafından Somali için açılan hesaba yatırmıştık. İnşallah bu yıl da Bekir Kılınç ve Cengiz Ayan arkadaşlarımızın destekleriyle Rohingya Müslümanları için turşu satışı yapacağız. Turşuları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 5 liradan satacağız. Ben buradan tüm başkentlileri şenliğe davet ediyorum. Şenliğimize katılan tüm misafirlerimizin, alacakları turşuların bir miktarını bu stanttan satın almalarını istiyorum.
     Benli, geçen yıl stantlarına ilginin yoğun olduğunu, bu yıl da aynı ilgiyi beklediklerini belirterek, Somali için açtığımız yardım standını ziyaret ederek destek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve tüm ziyaretçilerimize teşekkür ederek, aynı ilgiyi bu yıl da bekleriz dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER