8. Uluslararası Dadaş Film Festivali

8. Uluslararası Dadaş Film Festivali -Nebahat Çehre, Engin Çağlar, Eşref Kolçak ve Şefik Döğene "onur ödülü" verildi


ERZURUM (A.A) - 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında, Nebahat Çehre, Engin Çağlar, Eşref Kolçak ve Şefik Döğene "onur ödülü" verildi.
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen törende, Erzurumun çok kadim bir şehir, bir kültür, tarih kenti olduğunu belirtti.
     Şehirler için sanatın çok büyük önem taşıdığını dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:
     "Erzurumun hayatında da sinemanın çok önemli bir yeri olmuştur. 90lı yıllara kadar Erzurumda sinemalar çok ciddi bir şekilde şehir merkezinde vardı. Türkiyenin diğer illerinde olduğu gibi epeyce bir gerileme oldu ama şimdilerde sinemalar yeniden alışveriş merkezlerinde oluşmaya başladı. Sinemanın hayatımızda çok önemli bir yeri var. Erzurumun yeniden kültür ve sanat şehri olabilmesi için bu tür festivallerin çok daha derin ve büyük katılımlı olması gerekiyor."
     Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili de bugüne kadar 400ün üzerinde filmin gösterildiği festivalin Türk sinema kültürüne önemli katkı sağladığını söyledi.
     Festivalin bu yıl Avrupa kültürünü tanıtmaya odaklandığına değinen Bili, "Burada gösterilen filmler, Avrupa locasını oluşturan insan hakları, demokrasi ve özgürlük gibi ortak değerlere dayanan çoklu Avrupa kültürünün varlığının altını çizmektedir. Bu filmler, bizlere sinemanın eğlence sektörünün çok daha ötesinde, kültürler arasında gerekli diyaloğu sağlamaktadır" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, sinema sanatçıları Engin Çağlar, Eşref Kolçak ve Şefik Döğene "onur ödülü" verildi.
     Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Nebahat Çehrenin ödülünü sunucu Eda Su Neidik aldı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER